Verstuur e-mail

info@oftex.com

Openingstijden

Ma - Vri 07.00 - 16.00

Heb je vragen?

+31 10 429 2061

over ons

lorem ipsum

Over Ons

Oftex is een familie bedrijf die al meer dan 35 jaar gebruikt textiel sorteert en verwerkt. Dit doen wij met een enthousiast team van ongeveer 50 medewerkers in Ridderkerk, Rotterdam Soerweg7 en Rotterdam Van Veenendaalweg 18.

Onze missie is, door fijnmazig te sorteren van textiel, een transparante werkwijze richting klanten en leveranciers en het flexibel kunnen inspelen op wisselende marktomstandigheden, het percentage (textiele) restafval tot een minimum te beperken en de binnenlandse werkgelegenheid binnen deze sector te behouden. Bij de uitvoering vinden we duurzaamheid en veiligheid erg belangrijk.

Wij distribueren onze producten zowel in Europa als internationaal via onze eigen winkels, ondersteund door een robuust netwerk van meer dan 300 samenwerkingspartners.

ONZE KERNWAARDEN

Een significante bijdrage leveren aan een betere toekomst en een schonere planeet is één van de belangrijkste waarden van de Oftex Group. De textielsector is de op één na grootste vervuiler ter wereld, voorkomen dat textiel wordt verbrand helpt enorm om de CO2 uitstoot en het onttrekken van grondstoffen te verminderen. Door het textiel te sorteren wordt van 55-60 procent de levensduur verlengd en de rest gerecycled waarmee het gebruik van nieuwe materialen voorkomen wordt.

Iedereen mag meedoen! Dus ook als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Wij kijken graag welke mogelijkheden er zijn en bieden zelfs aangepaste werkplaatsen aan. Een basisvoorwaarde is goede werkomstandigheden zowel in onze eigen vestigingen als bij onze leveranciers en klanten. Om deze reden bezoeken wij onze klanten minimaal 2x per jaar om te kijken of alle omstandigheden
voldoende zijn.

We hebben een naam opgebouwd gebaseerd op kwaliteit, om te zorgen deze kwaliteit te behouden zorgen wij voor intensieve begeleiding op de werkvloer. Alle producten die gereed zijn voor transport zijn 2 maal gecontroleerd. Zo kunnen wij elke dag weer onze kwaliteit garanderen en is de (eind)klant tevreden..

Alle vestigingen van de Oftex Group zijn gecertificeerd volgens de certificeringsregel van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT). Gecertificeerde organisaties onderscheiden zich op het gebied van transparantie en duurzaamheid.

Certificering

Naast ons lidmaatschap van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT) zijn wij ook gecertificeerd volgens de Certificeringsregeling Herwinning Textiel welke jaarlijks wordt gecontroleerd met een
audit door KIWA. Hiermee tonen we aan te voldoen aan relevante wet- en regelgeving én maken we de herkomst van ingezameld
textiel inzichtelijk.